ANTIFOULINGS zijn aangroeiwerende middelen om het onderwaterschip mee te behandelen. Antifouling beschermt tegen aangroei van organismen zoals mosselen en zeepokken. Zo voorkomt u beschadigingen en duur onderhoud aan uw boot, snelheidsverlies en een hoger brandstofverbruik. Op Antifoulings.nl vindt u al de hoogwaardige producten van Hempel. Deze zijn ontwikkeld volgens de laatste technische inzichten, voldoen 100% aan de nieuwe European Biocide Product Regulation (BPR) en zorgen voor optimale vaarprestaties. Bij ons is het hele Hempel assortiment online te bestellen. Uw bestelling wordt in 2 werkdagen bezorgd met track and trace. Vanaf € 75,- zonder verzendkosten!

Zelfslijpende antifoulings

Harde antifoulings

Biocidevrije antifoulings

Soorten antifoulings

Er zijn verschillende soorten antifoulings. Deze zijn onder te verdelen in zelfslijpende, harde en biocidevrije antifoulings. Voor het kiezen van de juiste antifouling kijkt u naar het materiaal van uw boot, de zeil- en vaarsnelheid, of uw boot vaak droog ligt, de kenmerken van de ligplaats en het vaarwater, oude verflagen en de regelgeving op het gebied van milieu. Bij de uitgebreide productomschrijvingen van onze antifoulings kunt u teruglezen of de betreffende soort voldoet aan bovenstaande punten.

Werking antifoulings

Alle antifoulings werken met bioactieve stoffen. Dit zijn tegenwoordig organische biocides, koper of koperoxide. De biocides zitten in de verf en lossen op zodra ze in contact komen met water, waarna ze dodelijk zijn voor aangroeiende organismen. Tegenwoordig is er een nieuwe generatie aangroeiwerende middelen in opkomst. Deze middelen bevatten niet-giftige bestanddelen om de boot net zo goed te beschermen als biocidehoudende antifoulings. Alle Hempel antifoulings voldoen aan de nieuwe BPR (European iocide Product Regulation).

Zelfslijpende (zachte) antifoulings

Zelfslijpende antifoulings worden ook wel zachte antifoulings genoemd. Ze bestaan uit een harssysteem met biocides. In het water wordt de hars gecontroleerd afgebroken en komt er steeds een verse biocidelaag aan de oppervlakte. Hierbij wordt geen verflaag opgebouwd. Na het seizoen is het onderwaterschip weer eenvoudig te reinigen. Zelfslijpende antifoulings zijn vooral geschikt voor boten die maximaal 25 knopen varen en niet vaak droog liggen. Alleen Hempel Mille NCT is geschikt voor vaarsnelheden tot 30 knopen.

Harde antifoulings

Zoekt u een antifouling voor een snelvarende boot of een boot die vaak droogvalt? Dan zijn harde antifoulings de beste keus. Deze geven niet af, zijn zeer bestendig en bestand tegen hogere vaarsnelheden (vanaf 25 knopen). Ook is harde antifouling nat te schuren en te polijsten voor een glad oppervlak en meer snelheid. Harde antifoulings bevatten een harssysteem met een hoog gehalte aan niet-wateroplosbare bestanddelen en actieve bestanddelen (biocides). In de loop der jaren wordt een dikke verflaag tegen het onderwaterschip opgebouwd die eens in de zoveel jaar moet worden verwijderd.

Biocidevrije antifoulings

Biocidevrije antifoulings zijn aangroeiwerende middelen die geen organisme dodende biocides bevatten. In het kader van een duurzaam waterbeleid zijn deze gifvrije antifoulings de toekomst. Er zijn verschillende systemen op de markt. Met het Silic One fouling release systeem loopt Hempel hierin voorop. Deze coating op siliconenbasis verleent het bootoppervlak op water gelijkende eigenschappen.Organismen kunnen zich niet hechten en glijden meteen van de romp zodra de boot zich door het water beweegt. Aan het einde van het seizoen kan het onderwaterschip met slechts spons of borstel en waterslang volledig worden gereinigd.

Antifoulings aanbrengen

Antifouling aanbrengenAntifoulings zijn eenvoudig aan te brengen met kwast en roller. Een goede voorbereiding is essentieel voor een seizoen lang kunnen varen zonder aangroei. Het oppervlak moet altijd schoon, droog en vetvrij zijn. Verder ligt het aan de staat van de oude antifouling welke voorbereiding er precies nodig is. In het ergste geval moet de hele boot kaal gemaakt worden. Maar vaak volstaat schoonmaken, ontvetten, opruwen met fijn schuurpapier en stofvrij maken. Eventuele beschadigingen, losse en brosse stukken kunt u afschuren. Vervolgens ontvetten, afspoelen, opruwen, stofvrij maken en de kale plekken bijwerken met een primer. Bij de productomschrijvingen staat precies te lezen hoe u de antifouling moet aanbrengen, hoeveel lagen u dient te gebruiken en wat de overschildertijd is. Houd ook rekening met de aanbevolen luchttemperatuur en -vochtigheid en draag beschermende kleding, handschoenen, oogbescherming en een mondkapje. Ook belangrijk is om de verf goed door te roeren, omdat de werkzame stoffen naar de bodem zakken.

  • Op een oude laag zelfslijpende (zachte) antifouling moet eerst Underwater Primer worden aangebracht, voordat u er harde antifouling op kunt aanbrengen.
  • Maak boten met zelfslijpende (zachte) antifouling meteen na het uit het water halen schoon met een hogedrukspuit. Vaak kan er meteen een nieuwe laag antifouling op.
  • Het verdunnen van antifoulings wordt afgeraden. Echter, onder bijzonder koude omstandigheden vergemakkelijkt een verdunning van max. 10% het aanbrengen.
  • Oude antifouling nooit droog schuren of zandstralen. De stof hiervan is giftig.

Met onze Hempel antifoulings geniet u altijd van optimale vaarprestaties! Bestel online en uw antifoulings order wordt in 2 werkdagen thuisbezorgd. Vanaf € 75,- rekenen wij geen verzendkosten!