PRIMERS vormen een hechtingslaag voor de antifouling. Bij antifoulings.nl vindt u de hoogwaardige primers voor onderwatergebruik van Hempel. Compatibel met elke antifouling of het Silic One systeem. Gratis bezorgd vanaf € 75,- en binnen 2 werkdagen in huis!

Waarom primer gebruiken?

Primers zijn nodig om antifoulings te laten hechten. Boten die nog geen antifouling hebben, of kaal gehaald moeten worden omdat de oude antifouling in zeer slechte staat is, moeten eerst in de primer worden gezet voordat de antifouling wordt aangebracht. Zit er al een laag antifouling op de romp, maar vertoont die beschadigingen (schilfers, onthechting, kleine scheurtjes) dan kunt u deze bijwerken en met primer voorbehandelen. Ten slotte kunt u primer gebruiken als sealer, bijvoorbeeld wanneer er harde antifouling op een laag zachte of onbekende antifouling moet komen. Hempel Underwater Primer vormt een uitstekende een barrière tussen de oude en de nieuwe laag.

Primer aanbrengen

Primer brengt u aan met grote brede kwast of roller. Het oppervlak moet eerst goed schoon, droog en vetvrij zijn. Reinig het oppervlak met een geschikt reinigingsmiddel en schuur het oppervlak met droog schuurpapier. Verwijder stof zorgvuldig met schoon water. Indien u met primer wat plekjes wilt bijwerken, schuur dan de randen van de beschadigingen nat waarna u het hele oppervlak ontvet en opruwt. Plak het oppervlak om de beschadigingen heen af met schilderstape. Breng vervolgens de primer aan op de beschadigde plekken of, indien nodig, de gehele romp. Als u de primer hebt aangebracht, breng dan de antifouling aan als de primer nog plakkerig is.

Onderlaag voor Hempel Silic One

Ter voorbereiding van het Hempel Silic One systeem gebruikt u de bijbehorende coating uit deze lijn als onderlaag. Deze Silic One Tiecoat dient altijd op Hempel Light Primer aangebracht te worden bij het eerste gebruik van Silic One. Silic Seal zorgt voor een eenvoudige overstap naar het Silic One fouling release systeem en kan op antifouling in goede staat worden aangebracht Op Deze laag wordt vervolgens weer Silic One Tiecoat aangebracht en dan twee lagen Silic One. Bij kleine reparaties tijdens seizoensonderhoud, gebruikt u 1 laag Hempel Light Primer en dan 1 laag Hempel Silic One Tiecoat op de beschadigde plekken.

Hempel primers vormen de uitstekende voorbereiding van elke nieuwe laag antifouling. Bestel online en uw order wordt in 2 werkdagen thuisbezorgd. Vanaf € 75,- rekenen wij geen verzendkosten!